Boek

Patiëntenboek Myeloom en Waldenström

Auteur: Redactie: Pierre Wijermans

Patientenboek Multipel Myeloom en de ziekte van Waldenström

Dit boek is in de eerste plaats bedoeld om patiënten zo goed mogelijk te informeren. Maar ook anderen kunnen er veel aan hebben. Kennis van zaken helpt beter om te gaan met de gegeven situatie.

Multipel myeloom (de ziekte van Kahler) is een vorm van kanker die maar weinig voorkomt. Nog zeldzamer is de verwante ziekte van Waldenström. De onbekendheid met deze kwaadaardige aandoeningen is dan ook groot. Dat maakt het er nog moeilijker op wanneer iemand ermee wordt geconfronteerd.

De 5e herziene druk van het patiëntenboek is in april 2013 verschenen. Ook deze druk is onder redactie van Pierre Wijermans tot stand gekomen.

Deze uitgave is mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van een aantal bedrijven. Daar zijn de samenstellers van het patiëntenboek zeer erkentelijk voor. Voor alle duidelijkheid: de sponsors hebben op geen enkele wijze bemoeienis gehad met de inhoud.

Het patiëntenboek behandelt zowel de multipel myeloom (in Nederland nog vaak genoemd de ziekte van Kahler - Engels: multiple myeloma), als de ziekte van Waldenström (Engels: Waldenstrom's Macroglobulinemia). Als eerste kennismaking is het boek buitengewoon helder geschreven. Het boek is tevens handig om voortdurend als naslagwerk bij de hand te hebben. 

Dit boek maakt deel van uit van het welkomstpakket voor nieuwe leden met myeloom of waldenström. Als lid krijg je vier maal per jaar Hematon Magazine en ontvang je persoonlijke uitnodigingen voor de bijeenkomsten die Hematon organiseert.