Patiëntenboekjes en folders

 

Folders

 • 10 Tipskaart

  10 Tips voor een gesprek met je zorgverlener

  Kaartje met 10 tips voor het gesprek met je zorgverlener.

 • Hematonfolder

  Hematonfolder algemeen

  Folder van Stichting Hematon, waarin kort en duidelijk wordt weergegeven waar Hematon voor staat: lotgenotencontact, informatievoorziening en belangenbehartiging.

 • lastmeterkaart_k

  Lastmeter

  Hoeveel last heb je van problemen, klachten en zorgen?

  De Lastmeter biedt je de mogelijkheid om zelf aan je zorgverlener te laten weten hoe het met je gaat. Het kan je helpen in gesprek te gaan met je zorgverlener over problemen die je door je ziekte ervaart.
  De lastmeter kun je ook digitaal gebruiken en de resultaten bewaren op de website: lastmeter.nl

   

 • Eigen regie

  Patiëntenboekje Eigen regie

  Eigen regie betekent dat je zelf beslist over je leven, de manier waarop je met je ziekte omgaat en de zorg die daarbij hoort. Daarbij staat centraal wat jij wilt.

 • Gesprek met je dokter

  Patiëntenboekje Gesprek met je dokter

  Patiënt zijn, zeker als je kanker hebt, lijkt bijna een vak. Bijna niemand is daarop ingesteld. Want hoe doe je dat, praten met je dokter? En wat moet je vragen?

 • Patiëntenboekje Kanker en werk

  Patiëntenboekje Kanker en werk

  Wie kanker heeft is allereerst bezorgd over zijn gezondheid. Daarnaast kun je erg ongerust zijn over je werk. Kun je gewoon doorwerken? Mag je werkgever je ontslaan? En wat betekent het voor je inkomen als je in de ziektewet komt, of je eigen bedrijf moet stilleggen?

 • Patiëntenboekje Late effecten

  Patiëntenboekje Late effecten

  Doordat mensen met of na kanker steeds langer leven, worden de effecten van deze ziekte op langere termijn beter zichtbaar. Klachten na de behandeling kunnen zich soms pas na vele jaren voordoen. Dan spreken we van late effecten.

 • Patiëntenboekje seksualiteit

  Patiëntenboekje Seksualiteit

  Knuffelen, vrijen, lichamelijk contact en intimiteit zijn vaak onderschatte maar essentiële onderdelen van je kwaliteit van leven. Het is de manier om je betrokken te voelen bij een ander.

 • Patiëntenboekje Vermoeidheid

  Patiëntenboekje Vermoeidheid bij of na kanker

  Na een dag hard werken of intensief sporten is het heel normaal dat je moe bent. Moe, maar voldaan. Als je kanker hebt of hebt gehad, kun je moe zijn zonder dat daar een aanwijsbare reden voor is.

 • Patiëntenboekje Wait-and-see

  Patiëntenboekje Wait-and-see

  Patiëntenboekje over wait-and-see. Na de diagnose stelt je arts voor om voorlopig niet te beginnen met een behandeling. Dat gebeurt als de ziekte zich langzaam ontwikkelt en nauwelijks klachten geeft. Het afwachten heet ook wel 'wait-and-seebeleid'. 

De erfenis van Thomas Hodgkin

De erfenis van Thomas Hodgkin

Jeroen Terlingen

Alles over lymfklierkanker

Een betrouwbaar en toegankelijk boek over diagnose, behandeling en gevolgen van lymfklierkanker.

Patientenboek Multipel Myeloom en de ziekte van Waldenström

Patiëntenboek Myeloom en Waldenström

Redactie: Pierre Wijermans

Dit boek is in de eerste plaats bedoeld om patiënten zo goed mogelijk te informeren. Maar ook anderen kunnen er veel aan hebben. Kennis van zaken helpt beter om te gaan met de gegeven situatie.