Patiëntenboekjes en folders

 

Folders

 • Patiëntenboekje Allogene stamceltransplantatie

  Patiëntenboekje Allogene stamceltransplantatie

  Stamceltransplantatie is voor veel vormen van bloedkanker de enige behandeling die kan genezen. Bij allogene stamceltransplantatie worden stamcellen van een donor geoogst en toegediend bij de patiënt.

 • Patiëntenboekje Autologe stamceltransplantatie

  Patiëntenboekje Autologe stamceltransplantatie

  Stamceltransplantatie is voor veel vormen van bloedkanker de enige behandeling die kan genezen. Bij autologe stamceltransplantatie worden stamcellen van de patiënt geoogst en later weer toegediend. 

 • Patiëntenboekje Graft-versus-hostziekte

  Patiëntenboekje Graft-versus-hostziekte

  Als je een stamceltransplantatie krijgt met donorstamcellen is de kans aanwezig dat je na de transplantatie last krijgt van de graft-versus-hostziekte. Deze ziekte ontstaat als de T-cellen van de donor (de afweercellen) niet alleen je kwaadaardige cellen aanvallen, maar ook je gezonde lichaamscellen.

 • Stamceldonoren

  Stamceldonoren

  Stamceldonoren zijn mensen die bloedproducerende stamcellen afstaan, zodat iemand met een levensbedreigende (bloed)ziekte behandeld kan worden met een stamceltransplantatie. Deze folder is voor de donor.

De erfenis van Thomas Hodgkin

De erfenis van Thomas Hodgkin

Jeroen Terlingen

Alles over lymfklierkanker

Een betrouwbaar en toegankelijk boek over diagnose, behandeling en gevolgen van lymfklierkanker.

Patientenboek Multipel Myeloom en de ziekte van Waldenström

Patiëntenboek Myeloom en Waldenström

Redactie: Pierre Wijermans

Dit boek is in de eerste plaats bedoeld om patiënten zo goed mogelijk te informeren. Maar ook anderen kunnen er veel aan hebben. Kennis van zaken helpt beter om te gaan met de gegeven situatie.