Hematon nieuws

 

Hieronder vind je de nieuwsberichten die door Hematon zijn uitgebracht.

 • Nieuwe film over multipel myeloom

  Nieuwe film over multipel myeloom

  Hematon heeft een nieuwe patiëntenfilm uitgebracht, over multipel myeloom. In de film vertelt Monique Weber op het strand van 'haar' eiland Texel hoe ze op 39-jarige leeftijd de diagnose multipel myeloom kreeg. Terwijl de meeste patiënten boven de 65 zijn, en de ziekte iets meer bij mannen voorkomt.

 • Hematon zoekt penningmeester

  Hematon zoekt penningmeester

  Stichting Hematon, een dynamische patiëntenorganisatie voor mensen met bloed- en lymfklierkanker, zoekt een nieuwe penningmeester. De huidige penningmeester is tien jaar penningmeester geweest en wil graag zijn opvolger inwerken.

 • Patiëntenwijzer toont nu ook aantal nieuwe patiënten per ziekenhuis

  Patiëntenwijzer toont nu ook aantal nieuwe patiënten per ziekenhuis

  De Patiëntenwijzer, die aangeeft of ziekenhuizen voldoen aan de basisvoorwaarden die Hematon stelt, heeft een belangrijke wijziging ondergaan. Voortaan kun je ook zien hoeveel nieuwe hemato-oncologische patiënten per aandoening er in een ziekenhuis behandeld zijn.

 • Verslagen Hematondag Zuid beschikbaar

  Verslag Hematondag Zuid beschikbaar

  Hoopvolle ontwikkelingen, nieuwe behandelingen, middelen in de sluis en de pijplijn: ze kwamen allemaal voorbij tijdens de presentaties op de Hematondag Zuid in 's-Hertogenbosch, op 7 oktober.

Oudere nieuwsberichten

Algemeen nieuws

 • Iets verhoogde kans op darmkanker na specifieke hodgkinbehandeling

  Mensen met een hodgkinlymfoom die een specifieke behandeling hebben gehad, lijken een iets verhoogde kans op darmkanker te hebben. Het gaat om patiënten bij wie de buik is bestraald en die chemotherapie met een hoge dosis van het middel procarbazine hebben gehad.

 • CML-medicijn nilotinib in sperma: VUmc zoekt deelnemers onderzoek

  Het VUmc is op zoek naar mannen met CML die het medicijn nilotinib (Tasigna) slikken en mee willen werken aan een onderzoek. In dit onderzoek wordt gekeken of het medicijn aanwezig is in sperma. Voor het onderzoek moet je twee keer sperma en een paar druppels bloed opsturen.

 • Hoe online is jouw ziekenhuis?

  Mijn Erasmus, Mijn Radboud, Mijn Bravis, MijnMumc+: misschien ben je al gewend in te loggen bij je ziekenhuis om je uitslagen te raadplegen of een afspraak met je arts te maken. Nog niet alle ziekenhuizen zijn zover. Je kunt nu op een website opzoeken hoe het staat met jouw ziekenhuis.

 • Geluidsopnames van het gesprek met je dokter: prima, zegt KNMG

  Het gesprek met je arts opnemen. Hematon geeft het al een tijd als tip voor als je bang bent informatie te missen bij een consult. Artsenorganisatie KNMG heeft nu een handreiking voor artsen gepubliceerd. Kern van hun boodschap aan artsen: reageer positief.