Hematon nieuws

 

Hieronder vind je de nieuwsberichten die door Hematon zijn uitgebracht.

 • Hematon zoekt een beleidsmedewerker

  Hematon zoekt medewerker beleidsondersteuning

  Hematon is op zoek naar een medewerker, die de organisatie gaat ondersteunen bij diverse beleidsontwikkelingen. Iemand die oog heeft voor de grote lijnen maar ook details in de gaten houdt.

 • Jongerenlounge op 7 oktober

  Jongerenlounge op 7 oktober

  Ben je tussen de 18 en 35 jaar, heb je bloed- of lymfklierkanker (gehad) of heb je om die reden een stamceltransplantatie gehad en wil je graag eens lot- en leeftijdsgenoten ontmoeten? Kom dan op 7 oktober, tijdens de Hematondag Zuid in 's-Hertogenbosch naar de jongerenlounge!

 • Besloten Facebookgroep Hematon Jongeren

  Besloten Facebookgroep Hematon Jongeren

  Hematon heeft nu ook een besloten Facebookgroep voor jongeren van 18-35 jaar die bloed- of lymfklierkanker hebben (gehad) of om die reden een stamceltransplantatie krijgen of gehad hebben. De groep is bedoeld voor lotgenotencontact. Je kunt er terecht met thema’s die juist voor jou als jongere spelen.

 • Hematon zoekt secretaris

  Hematon zoekt secretaris

  Hematon is op zoek naar een gedreven secretaris voor een dynamisch bestuur van een patiëntenorganisatie in beweging: iemand die graag in teamverband werkt en het overzicht bewaart.

Oudere nieuwsberichten

Algemeen nieuws

 • Wereld CML-dag: 'Tomorrow we need cure!'

  Vandaag is het Wereld CML-dag. Op deze dag vraagt de CML-gemeenschap over de hele wereld aandacht voor deze ziekte. Het motto van de dag is 'Today, together we are treated. Tomorrow, we need cure!'

 • Dennis Verweijen overleden

  Gisteren overleed Dennis Verweijen. Hij heeft zich, nadat hij de diagnose AML kreeg, in verschillende projecten ingezet voor de werving van stamceldonoren. Zo schreef hij het boek 'Papa’s bloed', waarvan de opbrengst gaat naar Matchis, het centrum voor stamceldonoren.

 • Zacht hesje in plaats van koude infuuspaal

  Geen zware, koude infuuspaal meer maar een comfortabele bodywarmer waarin de infuuszak verwerkt zit. Daarmee studeerde Alissa Rees deze zomer af aan de Design Academy in Eindhoven. Inspiratie voor haar ontwerp deed ze op tijdens haar behandeling voor acute leukemie.

 • Eerste gentherapie in Amerika goedgekeurd

  De Amerikaanse FDA (Food and Drug Administration) heeft voor het eerst gentherapie toegelaten op de Amerikaanse markt. De behandeling met de naam Kymriah is goedgekeurd voor kinderen en jongvolwassenen tot 25 jaar met acute lymfatische leukemie (ALL).

 • Kanker en seks

  Van mensen met kanker en hun partners vindt 67% dat seks en intimiteit er sinds de ziekte op achteruit zijn gegaan. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntorganisaties (NFK) onder drieduizend patiënten en partners. Daarom maakte de NFK een speciale site.