Hematon nieuws

 

Hieronder vind je de nieuwsberichten die door Hematon zijn uitgebracht.

 • foto bij nieuwsbericht automatische incasso_foto_Bruno Glätsch

  Lidmaatschap Hematon goedkoper bij automatische incasso

  Binnenkort krijgen alle Hematonleden bericht over de bijdrage voor dit jaar. De contributie blijft gelijk: slechts 25 euro per jaar. Eén ding is nieuw. Wie niet kiest voor automatische incasso, betaalt 2,50 euro extra. 

 • Hematon zoekt medewerker commissie belangenbehartiging

  Hematon is op zoek naar een medewerker voor de Commissie Belangenbehartiging. Deze commissie heeft als doel optimale patiëntenzorg en wetenschappelijke ontwikkelingen te stimuleren en heeft daartoe contacten met zorgaanbieders, verzekeraars, farmaceuten, overheid en ziekenhuizen.

 • Infuus_Canstockphoto19684745

  Hematon en NFK pleiten voor nieuw medicijn in basispakket

  Hematon heeft samen met NFK op 1 februari bij het Zorginstituut ervoor gepleit om axicabtagene ciloleucel, kortweg Axicel, in het basispakket op te nemen. Dit is een nieuw medicijn (CAR-T-celtherapie) voor patiënten met grootcellig B-cellymfoom (DLBCL).

 • Jacqueline H op paard WEB

  In memoriam Jacqueline Hoogeveen

  Tot ons grote verdriet is een van onze vrijwilligers, Jacqueline Hoogeveen, op 28 januari overleden. Ze was medebeheerder van de besloten Facebookgroep Stamceltransplantatie. Ze is net 55 jaar geworden.

Oudere nieuwsberichten

Algemeen nieuws

 • Het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis organiseert op 14 maart 2019 een oncologiesymposium.

  Tijdens de Week van Zorg en Welzijn van 11 tot 15 maart 2019 organiseert Adrz verschillende symposia. Op 14 maart over hemato-oncologie.

 • Zembla vanavond over methotrexaat

  Vanavond (14 februari) gaat het televisieprogramma Zembla over geneesmiddelenfabrikanten die afhankelijk zijn van één leverancier van grondstoffen. Als voorbeeld wordt daarbij methotrexaat genoemd. Methotrexaat wordt onder meer gebruikt voor sommige patiënten met acute lymfatische leukemie of non-hodgkinlymfoom.

 • Nieuwe hoogleraar richt zich op voorkomen terugkeer acute leukemie

  Zorgen dat acute leukemie niet terugkomt. Daar gaat hoogleraar translationele leukemie Jacqueline Cloos van het Amsterdam UMC zich mee bezighouden. Zij hield deze maand haar oratie.