Nieuws

Vierde druk voor 'Beter worden is niet voor watjes'

Het boek 'Beter worden is niet voor watjes' van Danielle Pinedo en Bart van Eldert beleeft een paar maanden na het uitkomen al zijn vierde herdruk. Het boek, een briefwisseling tussen de twee auteurs die allebei kanker kregen, laat zien hoe ingewikkeld het leven na kanker kan zijn.

Vierde druk voor 'Beter worden is niet voor watjes'

'Niet doodgaan aan kanker is niet hetzelfde als doorleven', zegt Van Eldert daarover. Hij heeft chronische myeloïde leukemie (CML). Danielle Pinedo kreeg eierstokkanker. De twee auteurs hebben met hun boek een thema aangesneden dat tot nu toe heel weinig aandacht kreeg. Ze krijgen daarom veel reacties, zowel van zorgprofessionals als van patiënten. Zo spraken ze op het jubileumcongres van het Helen Dowling Instituut en andere medische congressen. Ook cabaretier Claudia de Breij is enthousiast: 'He-le-maal te gek. Was bij pagina 20 al verkocht. Wat een goede auteurs. Het gaat in my humble opinion niet zozeer over ziek zijn; het gaat over contact. En hoe moeilijk en hoe geweldig dat is', staat er van haar hand te lezen op de omslag van de vierde druk.

Naar aanleiding van hun optreden tijdens het Helen Dowling Instituut gaven Pinedo en Van Eldert een video-interview over hun boek. In het najaarsnummer van Hematon Magazine staat een interview met Bart van Eldert.