Het gesprek met je dokter

 

Een cursus 'patiënt zijn' bestaat er jammer genoeg niet. Toch is 'patiënt zijn', zeker als je kanker krijgt, bijna een vak. Je bent er dag en nacht mee bezig en je hebt allerlei nieuwe kennis en vaardigheden nodig. Gesprekken voeren met je zorgverleners. Medische informatie verwerken. Goede informatie geven over je eigen situatie. Omgaan met vaak heftige, nieuwe emoties.

Het gesprek met je dokter

Deze reeks korte filmpjes gaan over het vak 'patiënt zijn'. Ze gaan over de nieuwe situaties waarin je terecht komt. En over alles wat je daarvoor zou moeten weten en kunnen. 

Vijf patiënten 

Je maakt kennis met vijf patiënten: Daan, Emma, Maud, Sem en Sofie. In elk filmpje krijgen ze te maken met een situatie, die voor veel patiënten herkenbaar is. Ze piekeren, bereiden een gesprek voor, krijgen te maken met emoties of willen de informatie van hun zorgverlener samenvatten. Kijk hoe Daan, Emma, Maud, Sem en Sofie met deze situaties omgaan en krijg tips van deze 'collega's. Op die manier kunnen de filmpjes je helpen als je zelf in zo'n situatie zit.  

Hoe gebruik je de films? 

Je kunt alle filmpjes van één patiënt bekijken. Je kunt er ook voor kiezen om alle filmpjes over een en dezelfde situatie te bekijken, zodat je van alle vijf de patiënten tips krijgt. 

Voor wie? 

De patiënten in de filmpjes hebben allemaal lymfklierkanker (gehad). Maar de tips die ze geven, zijn zeker ook van toepassing voor patiënten met leukemie, multipel myeloom of waldenström.

Word lid!

Als patiënt wil je meer weten over je ziekte, je verhaal delen en lotgenoten ontmoeten. Hematon maakt dat mogelijk met behulp van haar leden en donateurs. Als lid krijg je een welkomstpakket met het bijzondere boek 'Ervaringen', vol herkenning en informatie. Bovendien ontvang je vier keer per jaar Hematon Magazine: een blad boordevol interviews, nieuws en medische updates. 

Je ontvangt verder uitnodigingen voor regionale en landelijke bijeenkomsten waar je lotgenoten ontmoet en relevante informatie over je ziekte krijgt van artsen en andere deskundigen. Het lidmaatschap kost slechts € 25,00 per jaar.

Word lid!