Verslagen van bijeenkomsten

 

Op deze pagina vind je verslagen en foto's van Hematonbijeenkomsten.

 • 27 mei 2019 - Dordrecht

  Namens Hematon kon Fred Stamkot 65 belangstellenden verwelkomen in het Albert Schweitzer Ziekenhuis (ASZ) in Dordrecht, waar regio Zuid-West in samenwerking met het Dordtse ziekenhuis een bijeenkomst organiseerde over CML. 

 • 25 mei 2019 - Hematondag Midden Utrecht

  Op 25 mei j.l. vond in het Van der Valk Hotel in Utrecht de Hematondag Midden plaats. Het was een dag met lezingen over bloedkanker, lymfklierkanker, stamceltransplantatie. En een aantal sessies over verschillende onderwerpen, o.a. late effecten, omgaan met wait-and-see voor nog niet behandelde patiënten, partners en naasten. En er was volop gelegenheid om lotgenoten te ontmoeten.

 • UMCG_Groningen_Foto_UMCG

  18 mei 2019 - Groningen

  Op zaterdag 18 mei hield regio Groningen-Drenthe van Hematon in het UMCG een informatiebijeenkomst met als thema 'Leven met kanker'. Er waren twee lezingen: ‘Leven met kanker vanuit hematologisch perspectief’ door Gerwin Huls, internist-hematoloog en ‘Leven met kanker vanuit psychologisch perspectief’ door Gerwin Witvoet, psycholoog.  

 • MST Enschede - Foto Marlies Lenselink

  14 mei 2019 - Enschede

  Op 14 mei hield de regio Stedendriehoek van Hematon een avond over chronische leukemie in het auditorium van het Medisch Spectrum Twente in Enschede. De tachtig bezoekers werden verwelkomd door regioteamcoördinator Maike Sikkema. Internist-hematoloog Wim Smit vertelde over CML, zijn collega Ron Schaafsma nam CLL voor zijn rekening.

 • 9 april 2019 - 's-Hertogenbosch

  Na een welkom door André van Veghel zijn er in 's-Hertogenbosch twee sprekers: hematoloog Harm Sinnige en gezondheidszorgpsycholoog Caroline van Geenen. Zij worden bijgestaan door oncologisch verpleegkundigen Caroline Burghout en Saskia Verhoeven.  

 • 2 april 2019 - Den Haag

  Maar liefst vier sprekers kon Ada van Oosten, coördinator van Hematonregio West aankondigen aan het begin van de CML-bijeenkomst in het Hagaziekenhuis op 2 april 2019.

 • 21 maart 2019 - Leiden

  Om 19.15 uur heet Ada van Oosten, regioteamcoördinator van regio West, 68 bezoekers welkom en geeft een korte presentatie over Hematon. Joost Vermaat, internist-hematoloog in het LUMC, begint zijn lezing ‘Immuuntherapie met medicijnen’ met de aandacht in de media voor de Nobelprijs van 2018: ‘… baanbrekende immuuntherapie tegen kanker’.

 • Hematondag_Zwolle_2019_Foto_Paul Bisschop_WEB (1)

  2 maart 2019 - Zwolle (Hematondag Noord)

  Er is vrijwel geen hemato-oncologische aandoening waarbij geen progressie wordt gemaakt in de behandelmogelijkheden. Soms gaat het om reuzenstappen, zoals de inzet van CAR-T-celtherapie. Soms gaat het om slimmer gebruiken van bestaande middelen. Om combinaties van middelen die effectiever zijn, bijvoorbeeld, of die beter ingezet kunnen worden voor specifiek patiëntengroepen. 

 • Alrijne_Leiden_14-02-2019_Foto_Martijn Roos_WEB (7)

  14 februari 2019 - Leiden

  De snelle ontwikkelingen in de behandeling van myeloom staan centraal tijdens de informatiebijeenkomst in Leiden. Internist-hematoloog Erwin Planken van het Alrijne Ziekenhuis in Leiden vertelt over de nieuwe ontwikkelingen bij de ziekte multipel myeloom.

 • 9 februari 2019 - Ede

  Ziekte van Waldenström 

  Een kleine honderd belangstellenden waren afgekomen op de Hematonbijeenkomst over de ziekte van Waldenström in het Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. De bijeenkomst was georganiseerd door de Hematonregio’s Arnhem-Nijmegen en Midden-Nederland. Sommige aanwezigen hadden er een flinke reis voor overgehad. 

 • Amphia_Breda_31-01-2019_Foto_Peter Teune_WEB (3)

  31 januari 2019 - Breda

  Hematonregio Zuid-West hield op 31 januari samen met ziekenhuis Amphia in Breda een drukbezochte informatiebijeenkomst over chronische lymfatische leukemie (CLL) en wait-and-see. De belangrijkste boodschap van hematoloog Rinske Boersma was dat CLL beter onder controle te krijgen is. Meer dan zestig jaar was er alleen het aloude leukeran, chemopillen op basis van chloorambucil. Dankzij een medicijn als rituximab, maar vooral dankzij heel nieuwe medicijnen als ibrutinib en venetoclax wordt CLL alsmaar chronischer.

 • MCL_Leeuwarden_WEB

  19 januari 2019 - Leeuwarden

  De regio’s Friesland-Zwolle en Groningen-Drenthe hielden op zaterdag 19 januari 2019 in Medisch Centrum Leeuwarden samen een informatiebijeenkomst over leven met kanker. Gastspreker was medisch psycholoog Josta Hofstee van de Zorggroep Noorderbreedte. Regioteamcoördinator Rita Hoogstraten gaf het startsein voor de bijeenkomst.

 • Isala_Diaconessenhuis_Meppel_27-11-2018_Foto_Joshua Keller_WEB (1)

  27 november 2018 - Meppel

  Een klein maar aandachtig publiek van ongeveer twintig personen luisterde op 27 november in de Ontmoetingsruimte van het Isala Diaconessenhuis in Meppel naar een uitleg over leukemie door internist-hematoloog Tim de Waal. De informatieve bijeenkomst was georganiseerd door de Hematonregio Groningen-Drenthe.

 • St. Antonius Ziekenhuis_17-11-2018_Nieuwegein_Foto_Hans Lubout_WEB (17)

  17 november 2018 - Nieuwegein

  Multipel myeloom

  Hematoloog Harry Koene van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein startte de bijeenkomst door terug in de geschiedenis te gaan. In 1844 en 1845 is de ziekte multipel myeloom voor het eerst beschreven. 

 • Radboudumc WEB_foto_Radboudumc

  15 november 2018 - Nijmegen

  Op 15 november 2018 waren er in het auditorium van het Radboudumc in Nijmegen ongeveer zeventig belangstellenden bij elkaar gekomen voor een informatieve lotgenotenbijeenkomst over de aanpak van late effecten bij hodgkinlymfoom en bij DLBCL, de meest voorkomende vorm van non-hodgkin. Paul Elsen van de Hematonregio Arnhem-Nijmegen leidde de avond.

 • Van der Valk_Katwoude_03-11-2018_Foto_Henk Pouw_WEB (7)

  3 november 2018 - Katwoude

  Hematologe in opleiding Claudia Stege van het Amsterdam UMC, locatie VUmc, legt uit wat multipel myeloom, ofwel de ziekte van Kahler, is. Van de witte bloedcellen is de plasmacel een heel rijpe bloedcel die antistoffen (eiwitten) kan maken tegen o.a. infecties. Door een fout in de deling van de plasmacellen worden er veel te veel plasmacellen aangemaakt en worden het kwaadaardige myeloomcellen.

 • Groene Hart ZIekenhuis_Gouda_01-11-2018_Foto_Hans Lubout_WEB (8)

  1 november 2018 - Gouda

  Op 1 november 2018 was er in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda een door Hematon regio West-Nederland georganiseerde informatiemiddag over de ziekte van Waldenström. De eerste voordracht werd verzorgd door internist-hematoloog Henriëtte Levenga. Aansluitend was er een voordracht van Dita Frericks, hemato-oncologie verpleegkundige bij ZorgBrug, over ‘wait-and-see’.

 • Flevoziekenhuis_Almere_01-11-2018_Foto_Paul Bisschop_WEB (1)

  1 november 2018 - Almere

  Wait-and-seebeleid bij nog niet behandelde patiënten

  Hematoloog Koen de Heer heet de aanwezigen welkom in het Flevoziekenhuis. Regioteamvrijwilligers Hennie Pander en Olga Verhoog vertellen iets over Hematon en introduceren de spreker van de avond, internist-hematoloog Bregje van Zaane.

 • Beatrix Ziekenhuis_Gorinchem_29-10-2018_Foto_Paul Bisschop_WEB (1)

  29 oktober 2018 - Gorinchem

  De zaal in het Beatrixziekenhuis te Gorinchem oogt als een circustheater. De toeschouwers zijn op deze avond CLL patiënten en hun partners. De artiesten zijn Fred Stamkot (namens Hematon), Matthijs Eefting (internist-hematoloog) en Marieke Bouman (diëtiste). Een dergelijke avond is alleen mogelijk als er wordt samengewerkt, in dit geval door het Beatrixziekenhuis en de regio zuid-west van Hematon. 

 • Antoniushove_Leidschendam_Foto_Martijn Roos_WEB (2)

  19 september 2018 - Leidschendam

  Op woensdag 19 september 2018 werd er door regio West een bijeenkomst verzorgd in het HMC Antoniushoeve te Leidschendam. Na het welkomstwoord door de regioteamcoördinator Ada van Oosten was het woord aan de sprekers.

 • Ik heb een vraag

  26 juni 2018 - Rotterdam

  Ongeveer 60 belangstellenden kon Fred Stamkot namens de regio Zuidwest-Nederland op 26 juni verwelkomen in het Maasstadziekenhuis in Rotterdam. Internist-hematoloog Reinier Sprenger legde duidelijk uit wat multipel myeloom is en hoe de ziekte kan worden bestreden;  anesthesioloog Aart Jan Teunissen gaf nuttige tips voor pijnbestrijding en internist-oncoloog Auke Huijben wees op de mogelijkheid van ondersteuningstherapie bij multipel myeloom.

 • Nog even het programma doornemen

  26 mei 2018 - Utrecht

  Het leek wel of ze het afgesproken hadden, de hematologen die presentaties hielden tijdens het ochtendgedeelte van de Hematondag Midden, op 26 mei. Bijna zonder uitzondering benadrukten ze het belang van deelname aan studies (wetenschappelijk onderzoek). Voor de patiënt dé mogelijkheid om snel toegang te krijgen tot nieuwe medicijnen, onder de best denkbare condities.

 • Landschap Limburg

  23 mei 2018 - Sittard-Geleen

  Namens Hematonregio Limburg kon Lous Verrest op 23 mei ongeveer honderd belangstellenden welkom heten op de informatieve avond over hematologische ziektes in het Zuyderland MC Sittard-Geleen. Roel van Kampen en Asiong Jie, allebei als internist-hematoloog verbonden aan het Zuyderland MC gaven voorlichting over hematologische ziekten. Verpleegkundig specialist Danny Quadvlieg-Delnoy vertelde hoe het ziekenhuis omgaat met zijn patiënten.

 • In gesprek met een Hematonvrijwiliger

  25 april 2018 - Capelle aan den IJssel

  Op 25 april organiseerde Hematonregio Zuidwest-Nederland een bijeenkomst over de ziekte van Waldenström in het IJsselland Ziekenhuis te Capelle aan den IJssel. Spreker was internist-hematoloog Roelandt Schop. Na zijn uiteenzetting volgde nog een voordracht van Annemarie Vrolijk, ergotherapeut bij Rijndam volwassenenrevalidatie.

 • Het programma

  21 april 2018 - Amersfoort

  Hematonregio Midden-Nederland organiseerde in samenwerking met het Meander Medisch Centrum in Amersfoort een informatiebijeenkomst over indolent non-hodgkinlymfoom en wait-and-seebeleid. Ondanks het prachtige weer is de opkomst groot op zaterdagmiddag 21 april 2018.

 • Daniëlle van Lammeren

  10 april 2018 - Den Haag

  In het HagaZiekenhuis organiseerde de regio West-Nederland op 10 april een informatieavond over acute leukemie. Hematoloog Daniëlle van Lammeren gaf voor 55 belangstellenden voorlichting over deze ziekte.

 • Ik heb een vraag

  20 maart 2018 - Ede

  Van de mensen die behandeld zijn voor een hematologische kanker, gaat 65 procent na verloop van tijd weer aan het werk. Dit is enkele jaren geleden onderzocht in Denemarken. 17 procent wordt definitief arbeidsongeschikt, tegenover 5 procent van de doorsnee Deense bevolking. De Nederlandse cijfers zijn hiermee waarschijnlijk vergelijkbaar, vermoedt internist-hematoloog Evert Jan de Kruijf van het Ziekenhuis Gelderse Vallei. Er waren zo'n vijftig belangstellenden.

 • Persoonlijk contact

  13 maart 2018 - Rotterdam

  Op 13 maart verzorgde de regio Zuidwest-Nederland in het Rotterdamse Ikazia ziekenhuis voor ongeveer 110 aanwezigen een avond over (non)-hodgkinlymfomen en voeding bij chemo. Hematoloog-oncoloog Fransien Croon-de Boer gaf uitleg over de behandeling van lymfomen. Oncologieverpleegkundige Didi Berends belichtte verschillende aspecten van het wait-and-seebeleid.

 • Wat gebeurt daar?

  17 februari 2018 - Zwolle (Hematondag Noord)

  Een nieuwe behandelrichtlijn voor agressieve non-hodgkin, maar liefst vier nieuwe middelen voor de behandeling van AML, de mogelijkheden van CAR-T-celtherapie... er is veel beweging op het gebied van de behandeling van hemato-oncologische ziekten. Dat bleek uit de presentaties over de verschillende ziektebeelden tijdens de drukbezochte Hematondag Noord in Zwolle, op 17 februari.

 • In gesprek

  16 januari 2018 – Delft

  Op 16 januari 2018 vond er in het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft een door Hematon regio West-Nederland georganiseerde lezing plaats over multipel myeloom. Deze lezing werd verzorgd door hematoloog-oncoloog Savita Soechit. Daarnaast waren er twee kortere lezingen waarin Ria Peters-Dijkshoorn en Kata Eijsackers vertelden over hun rol en ervaringen als gespecialiseerde oncologieverpleegkundigen. 

 • Een en al aandacht

  2 december 2017 - Leeuwarden

  Wel of niet behandelen dokter? Is een pet-scan iets voor mij? En waarom krijg ik geen begeleiding in de wait-and-seefase? De regionale informatiebijeenkomst in het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) trok zo'n veertig betrokken belangstellenden. Internist-hematoloog Mels Hoogendoorn wilde heel veel kwijt over hodgkin, non-hodgkin en chronische lymfatische leukemie (CLL); de bezoekers schroomden niet hem te onderbreken met vragen.

 • Volle zaal applaudisseert

  17 november 2017 - Amsterdam

  Op 17 november vond in het AMC het LYMMCARE symposium plaats. Dit symposium was dit jaar voor het eerst in nauwe samenwerking met Hematon georganiseerd. Doel van het symposium was om nieuwe ontwikkelingen op het gebied van B-cel maligniteiten met patiënten en andere geïnteresseerden te delen. Er werden overzichtsverhalen gehouden en er werd verteld over lopend onderzoek in het AMC.

 • In gesprek

  16 november 2017 – Goes

  Hematonregio Zuidwest-Nederland organiseerde op 16 november in het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) in Goes een voorlichtingsavond over multipel myeloom. Ruim veertig belangstellenden luisterden naar de uiteenzetting van hematoloog Yavuz Bilgin. Researchverpleegkundige Nicole van Sluijs en verpleegkundig specialist Margreet Houmes gaven uitleg over hun functies.

 • De informatietafel

  11 november 2017 – Amersfoort

  Samen met het Meander Medisch Centrum organiseerde Hematonregio Midden-Nederland een informatiebijeenkomst in Amersfoort op zaterdagmiddag 11 november 2017. De ruim 150 bezoekers konden kiezen tussen twee parallelle sessies over de ziektebeelden chronische lymfatische leukemie (CLL) en myelodysplastisch syndroom (MDS) / acute myeloïde leukemie (AML).

 • Nanda Zwier

  2 november 2017 – Almere

  Op de regiobijeenkomst in het Flevoziekenhuis in Almere luisterden 45 belangstellenden naar het openingswoord van hematoloog Jan Baars. Hij leidde diëtist Nanda Zwier in, die feiten en fabels over voeding besprak en gaf tijdens haar lezing aanvullende informatie.

 • Maike Sikkema opent de bijeenkomst

  31 oktober 2017 – Enschede

  Ongeveer 80 personen luisterden op 31 oktober in het MST (Enschede) naar de lezing van hematoloog Wim Smit over immuuntherapie. In 2013 kwam de doorbraak dat T-cellen via immuuntherapie ingezet konden worden om kanker te bestrijden. Sensationele resultaten werden bereikt in de behandeling van huidkanker. De vraag was: 'Hype of Hope?'.

 • Bij de informatietafel

  27 oktober 2017 – Voorschoten

  Internist-hematoloog Roelandt Schop (IJsselland Ziekenhuis) vertelde op uitnodiging van Hematon over de ontwikkelingen op het gebied van de ziekte van Waldenström.

 • Welkom

  7 oktober 2017 - 's-Hertogenbosch (Hematondag Zuid)

  Hoopvolle ontwikkelingen, nieuwe behandelingen, middelen in de sluis en de pijplijn: ze kwamen allemaal voorbij tijdens de presentaties op de Hematondag Zuid in 's-Hertogenbosch, op 7 oktober. 

 • Aandachtig lezen over multipel myeloom

  23 september 2017 - Zuidlaren

  De bijeenkomst 'Kanker en Bewegen' in Zuidlaren trok circa 20 personen. Marcel ten Wolde, bewegingsagoog in het UMCG Beatrixoord, hield een vurig pleidooi voor bewegen. Aan het eind van de bijeenkomst mochten de aanwezigen theorie in de praktijk brengen.

 • Lara Böhmer

  13 september 2017 - Den Haag

  Op 13 september 2017 organiseerde Hematon een informatiebijeenkomst in het HagaZiekenhuis in Den Haag. Centraal stond het thema 'Late effecten na de behandeling van lymfklierkanker'. Lara Böhmer, internist-hematoloog in het HagaZiekenhuis, hield hierover een voordracht

 • De zaal

  27 juni 2017 - Roosendaal

  Op 27 juni waren 65 bezoekers aanwezig in de aula van het Bravis ziekenhuis in Roosendaal, waar Hematonregio Zuidwest-Nederland een informatieve avond verzorgde over de ziekte van Waldenström. Sprekers waren internist-hematologen Nicole van der Burg-de Graauw en Fazil Baboe en ergotherapeute Hildegard Rovers.

 • Lachende gezichten

  10 juni 2017 - Nieuwegein (Hematongdag Midden)

  HOVON-studie. Die term kwam terug in bijna elke presentatie gedurende de ochtendsessies van de Hematongdag Midden op 10 juni. Er gebeurt veel op hemato-oncologisch terrein en wil je zeker zijn van een behandeling onder optimale condities met de meest innovatieve medicijnen, kun je het beste proberen aan te sluiten bij een van de HOVON-studies. Binnen die studies wordt uitgezocht wat voor een bepaalde groep patiënten de best passende behandeling is.

 • Wie heeft er een vraag?

  16 mei 2017 - Schiedam

  Op 16 mei 2017 vond in het Franciscus Gasthuis & Vlietland te Schiedam een informatiebijeenkomst plaats over CLL, gevolgd door een presentatie door drie oncologie/hematologie verpleegkundigen over hun begeleidende rol in het proces van ziekte en behandeling.

 • De foldertafel

  13 mei 2017 - Katwoude

  Op zaterdag 13 mei vond er een informatieve bijeenkomst over multipel myeloom plaats in Katwoude (Hematonregio Noordwest-Nederland). Sprekers waren Inger Nijhof, internist-hematoloog en Corien Eeltink, specialistisch verpleegkundige hematologie, beiden werkzaam in het VUmc in Amsterdam.

 • Kun je dat uitleggen?

  10 mei 2017 - Enschede

  Wat allen binnen Hematon bindt is 'bloed' en dat thema stond centraal tijdens een informatieavond op 10 mei 2017 voor leden en belangstellenden in het ziekenhuis in Enschede. Het regioteam Stedendriehoek-Twente had Jennita Slomp uitgenodigd voor een presentatie. Zij werkt bij Medlon Laboratoria en is specialist klinische chemie én hematologie.

 • De CML-film wordt vertoond

  1 mei 2017 - Dordrecht

  Meer dan 80 belangstellenden waren op 1 mei aanwezig in het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht. Daar organiseerde de regio Zuidwest-Nederland een informatieavond over CML, in samenwerking met hematoloog Peter Westerweel en oncologieverpleegkundige Maaike van den Heuvel. 

 • Marlène van de Poel en Wil Theelen

  24 april 2017 - Roermond

  Op 24 april mocht Lous Verrest, regioteamcoördinator Limburg, circa 45 gasten welkom heten in het Laurentius Ziekenhuis in Roermond. Internist-hematoloog Marlène van de Poel besprak enkele hematologische ziektebeelden en oncologieverpleegkundige Wil Theelen gaf uitleg over haar werk. Beide sprekers zijn verbonden aan het Laurentius Ziekenhuis.

 • 8 april 2017 - Katwoude

  8 april 2017 - Katwoude

  Op 8 april organiseerde de regio Noordwest-Nederland in het MOC Huis aan het water in Katwoude een informatiebijeenkomst. Ruim vijftig gasten luisterden naar de lezingen van Rianne Broers, hematoloog van het Waterlandziekenhuis in Purmerend en Matty Hakvoort, psychiater.

 • Albert Schweitzer ziekenhuis

  5 april 2017 - Dordrecht

  Op 5 april organiseerde de regio Zuidwest-Nederland in het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht een informatiebijeenkomst met twee thema's: multipel myeloom (zelfs door dokters nog vaak geduid als de ziekte van Kahler) en oncologische revalidatie.

 • Ik zal het je uitleggen

  18 maart 2017 - Zwolle (Hematondag Noord)

  Het wordt steeds belangrijker om de genetische eigenschappen van kankercellen precies in kaart te brengen, zodat de behandeling daar nauw bij kan aansluiten. Dat was de rode draad van bijna alle ziektespecifieke presentaties tijdens de Hematondag Noord in Zwolle, op 18 maart. 

 • Hand op schouder - foto Henk Jan Ritsma

  9 maart 2017 - Den Haag

  In het Haaglanden Medisch Centrum in Den Haag organiseerde de regio West-Nederland op 9 maart 2017 een presentatie voor alle Hematonleden en hun partners, met als thema: Diagnose kanker, een streep door de rekening. De spreker was klinisch psycholoog en psychotherapeut Marike Lub.

 • ROC Horizon College Heerhugowaard

  24 februari 2017 - Heerhugowaard

  In het ROC Horizon College in Heerhugowaard kwamen 41 waldenströmpatiënten en naasten bijeen voor lotgenotencontact en een lezing. In persoonlijke gesprekken en een gezamenlijke voorstelronde kon iedereen de eigen ervaringen en zorgen uiten.

 • Arjan van de Loosdrecht - foto Hans Lubout

  9 februari 2017 - Amsterdam

  In het VUmc te Amsterdam vond op donderdagmiddag 9 februari 2017 een informatie- en contactmiddag plaats voor MDS-patiënten, naasten en belangstellenden. Drie sprekers presenteerden ieder vanuit een andere invalshoek de laatste ontwikkelingen rondom de ziekte myelodysplastisch syndroom (MDS).

 • De informatietafel - foto Martijn Roos

  7 februari 2017 - Gorinchem

  Op dinsdag 7 februari 2017 vond een informatieve avond plaats in Gorinchem. Hematoloog Matthijs Eefting gaf uitleg over de vele varianten lymfomen en patiënt Geeri de Jong vertelde samen met haar oncoloog over haar ervaringen met de ziekte van Hodgkin. 

 • De sprekers - foto Lodie Suiker

  19 januari 2017 - Eindhoven

  Op donderdag 19 januari 2017 vond een informatieve avond plaats in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Diverse deskundigen spraken zo’n honderd belangstellenden toe over de gevolgen van chemo op langere termijn.

 • Er kan ook gelachen worden - foto Harold van Beele

  10 januari 2017 - Arnhem

  Op 10 januari 2017 vond in het Rijnstate in Arnhem de informatiebijeenkomst over multipel myeloom plaats. Sprekers waren Ellen van der Spek, hematoloog in het Rijnstate en Niels van de Donk, hematoloog in het VUmc in Amsterdam.

 • Informatiestand Care for cancer - foto Piet van den Berg

  12 november 2016 - Maarn

  In Maarn, ongeveer het midden van regio Midden-Nederland, kwamen op 12 november zestig leden bijeen om te luisteren naar de presentaties 'Kanker, wat doet 't met je?' en 'Angst bij Kanker'. Al bij de opening reageerde de zaal actief.

 • Ziekenhuis Groep Twente Locatie Hengelo - foto ZGT

  1 november 2016 - Hengelo

  In de toekomst kanker voorkomen of altijd genezen? Internist-hematoloog Kees Gerrits denkt niet dat dat gebeurt. Maar nieuwe medicijnen bieden wel perspectief en hoop op een langere overlevingsduur en een betere kwaliteit van leven. Dat was een van de conclusies tijdens de regiobijeenkomst in Hengelo over chronische lymfatische leukemie (CLL) en myelodysplastisch syndroom (MDS).

 • André Mulder - foto Harm Schinkel

  29 oktober 2016 – Nijkerk

  De laatste landelijke bijeenkomst voor stamceltransplantatiepatiënten en hun naasten werd goed bezocht. In de ochtend waren er lezingen van hematoloog Jürgen Kuball en klinisch chemicus André Mulder, 's middags konden de deelnemers kiezen uit een keur aan workshops.

 • De registratiebalie - foto Harold van Beele

  8 oktober 2016 - Ede

  Op 8 oktober vond er een Hematondag plaats voor een heel brede doelgroep aan patiënten: mensen met hodgkinlymfoom, indolente of agressieve non-hodgkinlymfomen, waldenström, CLL, MDS, AML of HCL, mensen in de wait-and-seefase en jongere patiënten. Voor deelnemers waren er presentaties over alle aandoeningen en een keur aan workshops.

 • Maasstad Ziekenhuis - foto Paul Douw van der Krap

  5 oktober 2016 - Rotterdam

  In het Rotterdamse Maasstad Ziekenhuis verzamelden zich op 5 oktober ruim twintig toehoorders voor een informatieavond over lymfklierkanker. Sprekers waren internist-hematoloog-oncoloog Yorick Sandberg en oncologie- en oedeemtherapeut Heleen van ’t Hoff-Klein.

 • Heike Noordzij geeft uitleg - foto Sanne Szarafinski

  9 juni 2016 - Dirksland

  Hematonregio Zuidwest-Nederland hield op 9 juni een bijeenkomst voor lymfklierkankerpatiënten en hun partners en naasten. De avond werd gehouden nabij het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland.

 • In gesprek - foto Andrea Siepel

  2 juni 2016 - Hoogeveen

  Op 2 juni organiseerden de Hematonregio's Groningen-Drenthe en Friesland-Zwolle samen met Zorggroep Treant een bijeenkomst over vermoeidheid bij kanker en over oncologische fysiotherapie. Twee onderwerpen die niet gaan over de bloed- of lymfklierkanker zelf, maar over gevolgen van de ziekte en hoe je daarmee om kunt gaan.

 • In gesprek - foto Piet van den Berg

  24 mei 2016 - Utrecht

  In het UMC Utrecht presenteerde hematoloog Reinier Raymakers op 24 mei het patiëntenportaal van zijn ziekenhuis aan belangstellenden uit de Hematonregio Midden-Nederland. Zijn collega Rogier Mous vertelde over agressieve en indolente lymfomen, het verschil in toekomstverwachting bij beide soorten en over nieuwe middelen.

 • De ontvangst - foto Harold van Beele

  23 april 2016 - Hematon Leukemiedag CML

  Tweehonderd deelnemers hingen zaterdag 23 april tijdens de Hematon Leukemiedag CML aan de lippen van hematologen Peter Westerweel en Nicole Blijlevens. Ze vertelden over respectievelijk de nieuwste ontwikkelingen in de behandeling van CML en over het online patiëntenplatform CMyLife. Na de lunch was er keuze uit een rijkgevuld palet aan workshops.

 • In gesprek met Nicolette Zwinkels - foto Ada van Oosten

  20 april 2016 – Den Haag

  Op 20 april 206 hield het regioteam West-Nederland samen met de afdeling hematologie van het HagaZiekenhuis een informatieavond in het auditorium van het HagaZiekenhuis. Hematoloog Sabine Kersting vertelde over de onderzoeken, die er nodig zijn om tot een diagnose te komen. Verpleegkundig specialist Nicolette Zwinkels hield een vlootshow van alle 'verpleegkundige witte jassen' waarmee een patiënt te maken kan krijgen.

 • Vrijwilliger Cees de Groot in gesprek - foto Fred Stamkot

  12 april 2016 - Rotterdam

  Op 12 april hield regio Zuidwest-Nederland een bijeenkomst in het Erasmus MC in Rotterdam, locatie Daniel den Hoed. Annoek Broers, hematoloog van het Erasmus MC en ex-patiënt Simon Munter gaven een duo-presentatie. De presentatie ging over de intensieve behandeling van acute leukemie met chemotherapie en allogene stamceltransplantatie.

 • Wandelen - foto Harm Schinkel

  9 april 2016 - Hematon Myeloom- en Waldenströmdag

  Op 9 april vond de Hematon Myeloom- en Waldenströmdag plaats. 's Ochtends spraken de hoogleraren hematologie Sonja Zweegman en Marie José Kersten, 's middags konden de deelnemers kiezen uit een keur van workshops.

 • Blije gezichten - foto Piet van den Berg

  4 maart 2016 - Harderwijk

  De twee hematologen van Ziekenhuis St Jansdal te Harderwijk vonden het belangrijk om juist op een middag een presentatie te houden, omdat multipel myeloom patiënten dan nog de energie hebben om te komen. Voor een volle zaal presenteerde eerst internist-hematoloog Amanda Dijk in 'Multipel myeloom' alles wat je moet weten over het ontstaan tot en met de behandeling van deze ziekte. 

 • Even een kopje koffie - foto Esther Hendrikse

  20 februari 2016 - Leeuwarden

  De Hematonregio's Friesland-Zwolle en Groningen-Drenthe organiseerden in het Medisch Centrum Leeuwarden een informatiebijeenkomst voor mensen met multipel myeloom of de ziekte van Waldenström. Internist-hematoloog Esther de Waal hield een lezing over diagnose en behandeling van myeloom en waldenström en de consequenties daarvan.

 • De zaal - foto Robina Perlot

  26 januari en 15 maart 2016 - Apeldoorn

  Op 26 januari en 15 maart van dit jaar hield Hematonregio Stedendriehoek-Twente samen met Gelre Ziekenhuizen Apeldoorn twee regiobijeenkomsten. Voor de eerste avond in januari was een overweldigende belangstelling, waarna is besloten een tweede avond te organiseren. In totaal hebben 108 mensen de avonden bezocht.

 • Albert Schweitzer Ziekenhuis - foto ASZ

  2 december 2015 - Dordrecht

  Regio Zuidwest-Nederland van Hematon organiseerde op 2 december jongstleden samen met het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht een contactbijeenkomst voor haar leden, partners en belangstellenden. Voor deze avond waren twee sprekers uitgenodigd: Henriëtte Berenschot, internist-hematoloog en Maaike van den Heuvel, researchverpleegkundige.

 • De zaal - foto Lodie Suiker

  14 november 2015 - Maastricht

  Op zaterdag 14 november 2015 vond in Maastricht het Hematoncongres plaats met de naam 'Hematologische kanker, nu en later'.

 • De ontvangst - foto Eddy Kruissink

  2 november 2015 - Nijmegen

  Hematonregio Arnhem-Nijmegen organiseerde samen met de afdeling Hematologie van het Radboudumc de informatieavond 'Wie steunt ons?'. Met de avond wilden de organisatoren het belang van psychosociale ondersteuning bij bloed- en lymfklierkanker en stamceltransplantaties onder de aandacht te brengen van patiënten en zorgverleners.

 • Hans van Velden - foto Piet van den Berg

  10 oktober 2015 - Amersfoort

  Drie medisch specialisten van Meander Medisch Centrum in Amersfoort gaven presentaties over multipel myeloom en oncologische revalidatie tijdens de bijeenkomst die Hematonregio Midden-Nederland samen met het ziekenhuis organiseerde.

 • In gesprek met Ruud Bos - foto Michael Crooymans

  3 oktober 2015 - Hematon Leukemiedag CLL, HCL en ALL

  'Ik heb al snel geleerd dat ik mijn energie beter kan steken in zorgen voor de zieke, dan me zorgen te maken om de zieke,' zei een naaste tijdens de workshop 'Deel je ervaring met ALL'.

 • Wandelend lotgenotencontact

  26 september 2015 - Hematon Lymfklierkankerdag

  Op 26 september 2015 vond de jaarlijkse Hematon Lymfklierkankerdag plaats. Een dag vol informatie en lotgenotencontact. In de ochtend stonden er lezingen op het programma, 's middags waren er workshops.

 • Hanneke Kluin-Nelemans en André Mulder

  12 september 2015 - Groningen

  Op zaterdag 12 september vond er in het UMC Groningen een Hematon-informatiemiddag plaats met als thema Bloed Serieus. Voor deze middag waren twee sprekers uitgenodigd. André Mulder, arts klinische chemie en Hanneke Kluin-Nelemans hoogleraar hematologie.

 • Aandacht - foto Arthur Hooijer

  28 mei 2015 - Austerlitz

  Bijna iedereen krijgt er tijdens of na de behandeling van bloed- of lymfklierkanker meer te maken: vermoeidheid. En voor een aantal mensen komen daar ook nog geheugenproblemen bij. Reden voor Hematonregio Midden-Nederland om een informatie- en contactavond aan deze twee thema's te wijden, op 28 mei In het Beauforthuis in Austerlitz.

 • In de collegebanken

  13 april 2015 - Rotterdam

  Maandagavond 13 april vond een bijeenkomst plaats voor non-Hodgkinpatiënten en hun naasten, georganiseerd door Hematonregio Zuidwest-Nederland.

 • Arnon Kater - foto UVA

  21 maart 2015 - Hematon Wait-and-seedag

  De jaarlijkse Hematon Wait-and-seedag vond plaats op zaterdag 21 maart in conferentieoord Kontakt der Kontinenten in Soesterberg. De belangstelling voor de dag was groot: er waren ruim honderdtachtig patiënten en naasten. Niet alleen mensen met lymfklierkanker, maar ook met CLL en de ziekte van Waldenström.

 • De zaal - foto Eddy Kruissink

  14 maart 2015 - Hematon Myeloom- en Waldenströmdag

  Op zaterdag 14 maart vond de jaarlijkse Hematon Myeloom- en Waldenströmdag plaats. De hoofdmoot van de dag werd, naast natuurlijk ontmoeting met andere patiënten, gevormd door de lezingen van Henk Lokhorst, hoogleraar hematologie van het VUmc Amsterdam, en Monique Minnema, hematoloog van UMC Utrecht.

 • Peter Westerweel - foto Harold van Beele

  7 maart 2015 - Hematon Leukemiedag AML, CML en MDS

  'Door de lezing over AML ben ik wederom een stukje wijzer geworden welk ongelooflijk proces in het lichaam heeft plaatsgevonden vóór de diagnose'. Dit schreef een van de bezoekers op Facebook over de landelijke bijeenkomst voor CML-, AML -en MDS-patiënten. Ze was een van de 190 bezoekers die op 7 maart naar Soesterberg kwamen.

 • De foldertafel

  26 januari en 9 februari 2015 - Leiden

  Twee avonden maar liefst, organiseerde de regio Den Haag voor mensen met Hodgkinlymfoom, non-Hodgkinlymfoom of chronische lymfatische leukemie. Dat was nodig, omdat er erg veel belangstelling voor de avond was. De bijeenkomsten vonden plaats op in het Diaconessenhuis in Leiden op 26 januari en 9 februari. Ze waren bedoeld voor patiënten, partners, familieleden en andere belangstellenden.

 • Medisch Spectrum Twente - Enschede

  2 februari 2015 - Enschede

  Maandagavond 2 februari 2015 hield Hematonregio Stedendriehoek-Twente, een informatiebijeenkomst in het Medisch Spectrum Twente in Enschede. In totaal bezochten 38 personen de avond. Tjeerd Snijders, internist-hematoloog, gaf een presentatie over Hodgkin- en non-Hodgkinlymfomen en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van de behandeling daarvan.

 • Frank de Reij - foto Piet van den Berg

  25 november 2014 - Amersfoort

  'Dankbaar ben ik de hematoloog die me door een moeilijke periode heen heeft geholpen. Nu kan ik zeggen dat ik anders in het leven ben gaan staan. De ziekte heeft mijn leven verrijkt en ik heb leren relativeren.’ 

 • Vermoeidheid - foto Roman Bonnefoy

  19 november 2014 - Bergen op Zoom

  In het Lievensbergziekenhuis in Bergen op Zoom vond een Hematonbijeenkomst plaats. Het thema was 'Oncologische revalidatie, waaronder chronische vermoeidheid'. 

 • Vlaai

  15 november 2014 - Weert

  De patiënt in de hoofdrol

  Ruim honderd bezoekers waren er bij het congres op 15 november in Weert. Gerard Bos, hoogleraar hematologie van het Maastricht UMC+, hield een presentatie met als onderwerp 'Patiënten met bloedkanker leven langer, maar tegen welke prijs?' Na een korte uiteenzetting over de ontwikkeling van bloedcellen en de plaatsbepaling van afwijkende processen die kanker als gevolg hebben, gaf Bos aan welke behandelingsmethoden toegepast kunnen worden.

 • Rien van Oers - foto Jolanda Bot

  13 november 2014 - Amsterdam LYMMCARE

  Een hoopvol tijdperk, zo omschrijft Rien van Oers de periode die voor ons ligt. De laatste jaren zijn er diverse medicijnen getest en recentelijk op de markt gekomen die volgens hem echt een verschil kunnen maken in de behandeling van non-Hodgkinlymfomen, chronische lymfatische leukemie (CLL) en multipel myeloom. 

 • CD38

  8 november 2014 - Akersloot

  Informatiebijeenkomst multipel myeloom

  Op 8 november organiseerde Hematon een informatiebijeenkomst over multipel myeloom. Tijdens deze bijeenkomst sprak hematoloog Niels van de Donk over 'Multipel myeloom en ontwikkelingen in de behandeling' en emeritus-hoogleraar hematologie Peter Huijgens over 'Beslissingen nemen over de behandeling in de spreekkamer'.

 • Duimen omhoog voor de VOORT-winnaars - foto Jack Bakker

  1 november 2014 - Hematon Stamceltransplantatiedag

  Op 1 november kwamen in Nijkerk voor de 25ste keer stamceltransplantatiepatiënten, naasten, donoren, professioneel betrokkenen en belangstellenden samen voor informatieve lezingen, inspirerende workshops en lotgenotencontact.

 • Balans - foto Nikodem Nijaki

  1 november 2014 - Nijmegen

  'Wat kan uw arts voor u betekenen, maar... wat kunt u zelf doen?' was de titel van de presentatie van Věra Novotný, internist-hematoloog van het Radboudumc.

 • multipel myeloom

  1 november 2014 - Wolvega

  Multipel myeloom nog steeds lastig voor huisarts

  Tijdens de drukbezochte contactdag op 1 november in Wolvega hield internist-hematoloog Esther de Waal een verhaal over multipel myeloom. Esther is verbonden aan het Medisch Centrum Leeuwarden.

 • Hematon CLL- en HCLdag

  11 oktober 2014 - Hematon Leukemiedag CLL en HCL

  Weten, delen en ontmoeten. Deze drie uitgangspunten van Hematon waren duidelijk aanwezig tijdens de landelijke Hematon CLL- en HCLdag in Soesterberg. Door de lezing van dokter Mark-David Levin, door de workshops waar kennis en ervaring uitgewisseld konden worden en doordat er ruim tijd was voor onderling contact.

 • Admiraal de Ruyter Ziekenhuis Goes

  23 september 2014 - Admiraal De Ruyter Ziekenhuis Goes

  Ruim 60 belangstellenden hadden op dinsdagavond 23 september de weg naar het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis in Goes weten te vinden voor een regionale contact- en informatiebijeenkomst over lymfklierkanker.

 • Patient weet je wie je bent - foto Martin de Ruiter

  13 september 2014 - Hematon Lymfklierkankerdag

  De Hematon Lymfklierkankerdag werd door de bezoekers met een 8.6 gewaardeerd. En dat gemeten over een aantal onderwerpen! De werkgroep Hematon Lymfklierkankerdag kan dus terugzien op een goed geslaagde dag. Niet alleen wat betreft het cijfer, maar ook qua sfeer en beleving.

 • uitnodiging

  29 maart 2014 - Hematon openingscongres

  In een bomvol congrescentrum in Nieuwegein vierde Hematon op 29 maart haar oprichting met een openingscongres.

   

Word lid!

Als patiënt wil je meer weten over je ziekte, je verhaal delen en lotgenoten ontmoeten. Hematon maakt dat mogelijk met behulp van haar leden en donateurs. Als lid krijg je een welkomstpakket met het bijzondere boek 'Ervaringen', vol herkenning en informatie. Bovendien ontvang je vier keer per jaar Hematon Magazine: een blad boordevol interviews, nieuws en medische updates. 

Je ontvangt verder uitnodigingen voor regionale en landelijke bijeenkomsten waar je lotgenoten ontmoet en relevante informatie over je ziekte krijgt van artsen en andere deskundigen. Het lidmaatschap kost slechts € 25,00 per jaar.

Word lid!

Agenda

  • Er zijn geen items gevonden